Ajuntament d'Aldaia TAMA Aldaia Ràdio
COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS D´ALDAIA
Nom COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS D´ALDAIA CIF
Adreça Plaça de la CONSTITUCIÓ, nº: 21 CP 46960 Població Aldaia
Telèfons 96 150 24 31 /96 150 09 36 Fax
Email
Webs
President/a DOMENEC CALVO OLTRA Socis 22 Fundació any 1998
Horari d'atenció Pots vindre a preguntar qualsevol cosa que vullgues els Dimarts i Dijous de 19:30h. a 21:00h. en la Casa de la Música
Horari de contacte De Dilluns a Divendres de 11:00h. a 13:30h. o ens pots escriure un e-mail en la nostra adreça de correu electrònic.
Persona de Contacte LUIS OSUNA SAMPER
Càrrec TRESORER
Telèfons de Contacte 96 150 93 07 Móvil: 629 412 986 email de contacte

Descripció i Finalitat

COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS D'ALDAIA


         Abans de passar a ser coneguts com a "Colla de Dolçainers i Tabaleters d'Aldaia" formalment, varem ser quatre o cinc amics que a tots ens agradaven les festes populars, les tradicions del nostre poble, i ens varem animar per aprendre a tocar la dolçaina i el tabalet. 


Després de les festes falleres ens varem juntar amb la fi de poder tocar la dolçaina. Comprarem unes dolçaines i alguns tabalets. Allí ens veus a tots amb un tros de fusta en les mans, que tenia vida pròpia. Això si, sense poder traure cap nota. Entre rises i bromes varem decidir parlar amb algú per a poder aprendre almenys a fer-la sonar. Ens enterarem que l'amic Domenec era una persona vinculada al món de la música, aleshores parlarem amb ell. La seua resposta sigué que "si", com sempre ha fet quan algú li ha demanat alguna cosa. Llavors, quedarem amb ell, li varem explicar un poquet les nostres inquietuts, i sense acabar de explicar-ho, ens digué: "...el proper dimecres a les vuit i mitja de la vesprada quedem a la porta de l'institut, el que està a prop del poliesportiu..." Era un lloc ideal perquè no molestavem a ningú. Aplegà el dimecres i ens juntarem allí, Domenec vingué acompanyat amb dos o tres persones més, que en aquell moment ja estaven assajant. Començarem poc a poc, passaven els mesos, i anavem traguent algunes notes, les quals feren que poguerem tocar alguna cançoneta. Recorde que la primera sigué "EL MASSERET". I així varem començar fins avui.


          El nostre grup participa en passacarrers, albaes, cabalcades i trobades amb altres grups de folklore valencià. 

  L’associació té a com a finalitat: mantindre i consolidar un grup de dolçaina i tabalet, ensenyant als xiquets valors i comportaments des de xicotets mitjançant els instruments tradicionals de la nostra cultura.Galeria de Fotos
Un servei de l'Ajuntament d'Aldaia. www.aldaia-ajuntament.es